вторник, 28 юни 2016 г.

ТОП 6 Места за Сватбена Фотосесия край Варна

сватбени снимки крах варна

Сватбената фотосесия е един от важните елементи в Сватбения ден. Снимките от сватбения ден остават за цял живот, затова трябва да се погрижите те да бъдат удивителни.
Първото нещо, което трябва да направите скъпи младоженци е да наемете добър професионален фотограф. Той от своя страна ще Ви напътства през целия ден и ще ви казва как точно да заставате, на къде да погледнете и т.н. Задължително обсъдете с него къде точно ще се проведе сватбената фотосесия. Ако имате някое точно определено място го споделете с фотографа.
За всички младоженци, които ще сключат брак в и около Варна, ние от Агенция Звезден Празник ще дадем няколко предложения, които си заслужава да обмислите. 

6. ПРИРОДЕН ПАРК ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ

интересни места за сватбена фотосесия

Природен Парк Златни Пясъци е най-малкият от природните паркове в България. Въпреки малката площ, на която се разполага природата е уникална. Можете да бъдете сигурни, че сватбените Ви снимки ще бъдат уникални. Единственото препятствие, пред което ще бъдат изправени булките и шаферките е леко трудният за високи обувки терен. Най-добре би било да се подготвите предварително, като си вземете някои ниски обувки, които да носите между снимките.
История на Парка: Той се разполага успоредно на морския бряг, като обхваща целия Курортен комплекс Златни Пясъци. Обявен е за Народен Парк „Златни Пясъци“ през 1943 година  като е вторият такъв в страна след Народен Парк „Витоша“. По-късно, през 1956 година, на територията на парка се изгражда един от най-големите черноморски курорти в България – Златни Пясъци.
Целта от създаването на парка е опазване и защита на редки животински и растителни съобщества и характерни за местността ландшафти.  

5. ЕКОПАРК ДРУЖБА - МЕСТНОСТ СВ. СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА

сватбена фотосесия край варна

Екопарк "Дружба", известен още като Университетската Ботаническа Градина, предлага множество възможности за сватбена фотосесия. В зависимост от сезона, в който се омъжвате, може да акцентирате на различни части от парка - задължително наминете край розариума, ако розите са разцъфнали и покрай малкото езерце с дървено мостче. 
История на Парка: Той е създадена през 1977 година и отваря врати за посещение през 2002 година. Той е първият екопарк в страната, който съчетава изкуствени и естествени екосистеми. Тук може да видите различни представители на фауната от цял свят. Едни от най-интересните видове са дърво лале, желязно дърво, хартиено дърво и други.
В парка е изграден розариум, в който се отглеждат над 30 вида рози.  

4. ПОБИТИ КАМЪНИ

сватбена фотосесия на побити камъни
Източник: pobitikamani.eu
Сигурно всички, които са от Варна и околността знаят къде се намира този природен феномен. Той е страхотен декор за сватбени снимки и определено няма да съжалявате ако се снимате там. 
История на Природния Феномен: През 1938 година те са обявени за Национална  природна забележителност.
Теорията за възникването на тези над 10 метрови колони, е че те са се образували около естествени газови извори.
Били почитани още от дълбока древност, но първото им документиране е от 1829 година. От тогава до сега те са обект на непрекъснато внимание.
Някои от фигурите са придобили имена с течение на годините, благодарение на човешкото въображение - „Каменните Стражи“, „Каменната гора“, „Трона“ и др.
Посетители на Побитите Камъни са си създали ритуал за късмет. В някои от кухите каменни стълбове, те оставят листчета с написани на тях желания. 

3. ЧУДНИТЕ СКАЛИ В СЕЛО АСПАРУХОВО

снимки сватба забележителности около варна
Източник: WikiMedia
Ако разполагате с малко повече време за сватбена фотосесия може да се поразходите до Чудните Скали до село Аспарухово. Мястото е наистина очарователно и вълшебно. Недостатъкът е, че много често те стават жертва на вандалски прояви - "влюбени двойки" изписват имената си по вътрешната част на скалите. 
История на Природния Феномен: Чудните Скали са впечатляващ скален феномен, състоящ се от около 10 варовикови възвишения. Погледнати от страни, наподобяват 4 кули на средновековен замък. Интересните им форми се дължат на непрекъснатото въздействие на вятъра и водата. Всяка от кулите има свое собствено име – Великана (Рицаря), Вълчата глава, Ръката и Замъка.

2. АЛАДЖА МАНАСТИР



Това е едно страхотно място, изпълнено с много история. Атмосферата тук е неописуема. Имате голям избор от места за снимки. Освен до манастира, може да се разходите и до катакомбите, обрасли с бръшлян, за да заснемете няколко кадъра. 
История на Манастира: Аладжа Манастир е най-известният скален манастир на Българското Черноморие. Няма точни сведения кога е изграден манастира, но от запазените стенописи става ясно, че по времето на Второто Българско Царство, тук е кипял богат духовен живот.
Аладжа манастир е обявен за „народна старина“ през 1927 година, а през 1968 година – за архитектурен паметник на културата от национално значение.
След падането на България под Османско владичество, манастирът бавно запада и в края на 15, началото на 16 век е изоставен напълно.
Множество легенди обвиват облика на Аладжа Манастир. Някой от тях разказват за бродещи призраци на монаси, пазещи скрито в скалите съкровище. Именно те привличат множеството туристи, като превръщат мястото в един от най-посещаваните обекти по Черноморието.
През 70-те години на миналия век в близост до манастира е изграден музей. В него са изложени както открити тук артефакти, така и предмети от българската християнска култура. 

1. ДВОРЕЦЪТ В ЕВКСИНОГРАД

сватбена фотосесия край варна

Това е едно от най-романтичните места край Варна, където може да отидете на сватбена фотосесия. Паркът към двореца е изключително красив и в него има много места където може да се снимате. Недостатъкът му е факта, че той все още е правителствена резиденция и дори да имате запазен час за фотосесия, той може да бъде отменен без предупреждение, ако някой депутат пристигне в двореца. 
История на Двореца: Дворец Евксиноград е построен през 1885 година като резиденция на княз Александър Батенберг. Първоначално е бил наречен Сандрово – на умалителното името на княза Сандро. По-късно, съпругата на Фердинанд променя името на Евксиноград – от гръцки – Гостоприемния град, подобно на гръцкото наименование на Черно Море.
Дворецът е основна туристическа дестинация край Варна, но в момента поради извършване на реставрационни дейности, посещенията са преустановени. Той продължава да функционира и като правителствена резиденция.
Около двореца се намира сградата на Изба „Евксиноград“. Тя е специализирана в производството на бутикови вина. Самата сграда е изградена на няколко нива, състоящи се от приемна, лаборатория, цех за бутилиране и дегустационна зала.
Около двореца през 1977 година, започва изграждането на Парк „Евксиноград“. В продължение на десетилетия, тук са внесени над 50 000 растения от над 300 вида внесени от Унгария, Италия, Цариград и Франция. За да се облагороди почвата на оголените и каменисти места от парка, е набавена почва от поречието на река Камчия. През 1921 година, Парк „Евксиноград“ е обявен за ботаническа градина, а през 1992 е деклариран като паметник на градинското парково изкуство.
В района около двореца са проведени няколко археологически разкопки, в следствие на които са открити останките на късноантичната крепост „Кастрици“. 

Това бяха нашите ТОП 6 Предложения за Сватбена Фотосесия край Варна. Кое място Ви хареса най-много?


Източници:
Евксиноград

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Blog Dash

Top Blogs